I 2018 ville Nelson Mandela blive 100 år

2018 markerer, hvad der ville have været Nelson Mandela 100-års fødselsdag. Derfor har den sydafrikanske turismebestyrelse oprettet Nelson Mandela Foundation app’en “Madiba’s Journey“. App’en indeholder 100 vigtige Mandela landmærker og steder, som folk kan besøge.

Nelson Mandelas fødested:

Bemærkelsesværdige punkter omfatter bl.a:

  • Mandelas fødested i Østkappen,
  • Stedet hvor han blev fanget i provinsen KwaZulu-Natal
  • Hans fængselscelle på Robben Island, hvor han blev fængslet i 18 år
  • Apartheidmuseet i Johannesburg. Rejsende kan tilpasse deres rejseplaner på appen og dermed gøre det mere overskueligt. Du kan også bruge den, til at lære mere om hvert sted gennem historier, fotos og lydguider.

Sydafrika byder på mere end Nelson Mandela

Sydafrika er et land på den sydligste spids af det afrikanske kontinent, præget af flere forskellige økosystemer. Vestkappen byder på strande, frodige vildmarker omkring Stellenbosch og Paarl, skræve klipper ved Cape of Good Hope, skov og laguner langs Garden Route, og byen Cape Town under fladtoblet Taffelbjerget.

Nelson Mandela

Rejs til Cape Town i Sydafrika

Når du rejser til Cape Town kan det være udfordrende at vælge blandt byens utallige muligheder. De mange restauranter, hvide strande og aktiviteter kan gøre det svært – selv for rejseeksperten!

I Kapstaden tiltrækkes de fleste turister af det gamle havneområde Waterfront, som nu er et hyggeligt centrum med masser af butikker, hyggelige restauranter og barer. Hvis du tager herned vil du blive mødt af en service i topklasse  – og så er det billigt. Der går shuttlebusser hele dagen til kendte strande som Camps Bay og Clifton uden for byen.

  • Behageligt klima
  • Mad og drikke til gode priser
  • Seværdigheder
  • Historie

Hvad du behøver at vide, før du rejser til Sydafrika

Når du besøger Afrika skal du have kameraet frem. Her kan du nemlig få billeder af jungler, safarier og elefanter, ørkener og eventyr. I Sydafrika taler de engelsk og det er derfor nemt for de fleste vestlige at kommunikere. Sydafrika har et stort udvalg af muligheder for rejsende, uanset om du leder efter et robust eventyr, den gode mad og service, den venlige befolkning og det lave prisniveau.

Hvor lang tid kan jeg blive i Syadafrika uden visum?

Mange lande kræver ikke visum til Sydafrika, så længe du besøger i mindre end 90 dage. Kontroller altid de seneste regler, før du rejser for at være sikker. Sørg for, at dit pas er opdateret. Du skal bruge mindst en tom side i dit pas til indgangsstemplet, som de vil tilføje til tolden, og de anbefaler, at du har to blanke sider, bare hvis du får en ekornisk toldembedsmand.

Hvad er den lokale valuta i Sydafrika? Tager de kreditkort?

Du bruger den sydafrikanske rand, når du er i Sydafrika, hvilket er deres lokale valuta. Når du er i Sydafrika, vil du få penge ud af en pengeautomat i Rand, og du vil ofte blive debiteret et udenlandsk transaktionsgebyr på omkring 3 procent af din bank, uanset om du får kontant ud eller bruger et kreditkort.

Sydafrikanske rand
ATM I sydafrika